Els obradors agroalimentaris compartits són espais de transformació agroalimentària al servei de diferents persones elaboradores.
N’existeixen de dues modalitats:
- Obradors on les persones usuàries tenen accés a les instal·lacions i són les responsables d’elaborar els seus propis productes
- Obradors que disposen de personal per a la realització de les elaboracions, sempre i quan compleixin les següents condicions:
• Que tinguin per objectiu principal facilitar l’elaboració de productes transformats a les persones productores agràries locals.
• Que la totalitat del producte transformat sigui retornada a les persones productores i aquestes siguin les responsables de la seva comercialització.
• Que no estiguin gestionats per una entitat privada amb ànim de lucre.
• Que l’activitat d’obrador compartit sigui la funció principal de les instal·lacions.
Els objectius de la xarxa:
• Donar a conèixer els obradors compartits existents
• Posar en valor el seu potencial per contribuir al desenvolupament rural i la transformació del sistema agroalimentari
• Crear xarxa i habilitar espais de trobada entre les entitats que gestionen obradors compartits
• Oferir formació i assessorament a les microempreses que hi elaboren
• Promoure i facilitar la creació de nous obradors compartits